16 Oktober 2017

Kopi Kurangkan Kemurungan Wanita


Jika anda seorang wanita yang minum kopi, anda mungkin berisiko rendah untuk kemurungan.

Satu kajian yang diketuai penyelidik di Sekolah Kesihatan Awam Harvard mendapati bahawa risiko kemurungan adalah 20 peratus lebih rendah di kalangan wanita yang minum empat atau lebih cawan kopi setiap hari.

Decaf tak beri kesan sama.

Kajian mendapati wanita yang minum kopi decaf, teh, minuman ringan dan minuman kurang berkafein yang lain tidak dilindungi daripada kemurungan.

Tapi ada orang memang terlebih sensitif dengan caffien berbanding biasa. Then make it two, one, half a cup or a sip lah kot.. ikut orang camne..

Kajian ni, perempuan je tau. Lelaki takdak mention..

Credit: masterlatifcom

Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

6 ulasan:

  1. akak suka kopi..tapi boleh minum jarang2 je. nyusu badan

    BalasPadam
  2. huhuhu. saya suka minum kopi dan teh.

    BalasPadam
  3. ye ke... erm... bgs la... lately akak suka sgt minum kopi...

    BalasPadam
  4. tak tahu pula part murung ni....

    psssttt terima kasih join Segmen Nak URL Blog #32. Blog anda ada di http://www.mialiana.com/2017/09/senarai-url-blog-32.html

    BalasPadam
  5. I love kopi o panas...No wonder la time dalam pantang kena minum kopi..Huhu

    BalasPadam
  6. assalamualaikum. singgah pagi dari "http://www.mialiana.com/2017/09/senarai-url-blog-32.html"

    #jmbelog ~ i am not blogger i just follower
    https://belogsjm.blogspot.my/2017/10/blogging-dan-kerjaya-anda.html

    BalasPadam