25 Ogos 2015

Fitness | Hari kedua kepenatan

Hari ni merupakan hari kedua , aku dan kekawan turun fitness pagi. Untuk hari ni, rasanya tade lah seteruk pagi semalam. Aktiviti pertama masih lagi seperti semalam. Jog, pusing dari bengkel ke bengkel. Alhamdulillah, kalau semalam aku jog semput-semput, untuk pagi ni aku mampu jog non stop. Maksudnya, walaupun aku badan dah tak larat, kaki dah macam nak putus segala bagai urat tapi aku kuatkan hati. Huhuuu kalau orang lain mampu buat, kenapa tidak aku? So akhirnya aku mampu habiskan jugak. Hahaaa ! Rasa puas hati bila berjaya cabar diri sendiri.

Untuk hari ni, aktiviti kami agak kelam kabut sikit. Entahlah! mungkin sebab corch turun lambat kowt. Tak pun sebab corch tade idea nak traning kami mcm mane. Hahaaa.. Kesudahannya, aktiviti kami tade lah seberat semalam. Aktiviti lari-lari pun tade lah banyak sangat macam semalam. Hari ni rasanya lebih enjoy dan happy. Ala-ala relek santai gitu. Hihii..

Nak dijadikan cerita, pagi tadi team netball lawan dengan team bola sepak. Makkk aikkkk, agak-agak korang siapa yang menang? Pandai ke si boboy tu main games si gegurl? Hahaaa u'oll jangan pandang mereka sebelah mata tau. Games pertama, kami main campur-campur. Untuk satu team ada 4 gurl dan 3 boy. Huhuuu time nie, aku main posisi GK. Agak janggal sikitlah sebab GS yang aku terpaksa guard tu lelaki. Ishhh nak lebih-lebih kan takut terpegang sentuh bagai. Kalau tak lebih-lebihkan nanti tak dabat bola. Kesudahannya, memang GS tu memanjang sumbat goal. Sakit pulak hati aku. Tapi itulah, GS tu memang agak pandai shoot bola laa beb. Kesudahan games, team aku kalah!

Untuk games seterusnya, team boboi lawan team gugurl. Hahaa yang ni memang agak lawak! Macam-macam ragam, macam-macam kerenah yang ada. Tapi aku respect giler lah. Team boboi boleh main dengan 2 or 3 hantaran je. Dah lah dyorang puna balingan jauh-jauh beb. Terbaiklah! Sampai aku terfikir, apa kata kalau hantar team dyorang je yang bertanding netball nanti. Heheee..
Ala teror tu memanglah teror tapi team gegurl tetap menang. Agak sengit games tadi tapi kami tetap berjaya. Huhuuu..

Kesimpulannya, team boboy cakap, kami kena traning dengan lebih lagi kalau nak menang games dekat Seri Iskandar nanti. Dyorang cakap, kami main tadi banyak sangat kelemahan. Hurmm.. itu komen dan kritikan yang jujur kowt dari dyorang. Bagi aku, aku setuju dengan komen tu. Kami memang banyak lagi kelemahan. Tapi itulah, semoga setiap latihan yang kami lakukan akan membuatkan kami lebih cekap dan mahir.

Selesai fitness pukul 10:00 pagi tadi kami terus settlekan apa yang patut dan jam 10:30 pagi kami masuk kelas seperti biasa. Untuk petang ni, seperti biasa jam 5:30 petang, kami akan traning lagi. Ikutkan hati, badan memang penat. Tapi aku cuba cabar diri untuk terus bertahan dan kekal.


3 ulasan:

  1. WOW, BEST, BEST ! HAISHH, LAMA TAK KEPENATAN GITUW...TP TULAH, SEGAN KANG BOBOY N GEGIRL CMPOQ, HUU, KURANG SELESAAAA

    BalasPadam
  2. Hi awak.. baru buat giveaway khas untuk raya aidil adha.. jom la join kalau berminat.. tq =)
    http://minjee08.blogspot.com/2015/08/nak-menang-baju-raya-aidil-adha-cepat.html

    BalasPadam
  3. Wowww, seronok sangat main tu.. Sampai lupa hilang sakit training.. Hehe

    BalasPadam