25 Ogos 2015

Monolog | Part 3

Aku berada dalam bilik, sendirian. Niat dihati, aku tidur untuk menghilangkan rasa kepenatan sepanjang hari bersukan. Tapi aku tak mampu. Masih ada tanggungjawab yang perlu aku lunaskan. Hurmm.. tapi aku tade idea nak lunaskannya. Aku pejam mata, terbayang raut wajah, mak, ayah dan adik-adik. Oichhh rindu menikam kalbu. Rasanya hampir dua bulan dah kowt aku tak balik kampung. Ye ke? Alaa lebih kuranglah kowt. Alkesahnya, bukan aku tak nak balik kampung tapi cuti panjang masih tade lagi. Sedih! Hati ni membuak-buak rindukan family tapi apakan daya, tanggungjawab perlu dijalankan dengan amanah. Terpaksa korbankan rasa rindu demi impian dan masa depan.

Alaaa bila sebut tentang family, mesti aku sensitif. Senangnya airmata nak mengalir. Bergenang dah pun, tunggu masa nak kejatuhan. Ya, aku rindu mak, ayah dan adik-adik. Hurmmm.. ikut hati, aku nak balik kampung tapi kekangan masa membataskan semuanya. Mujur telefon menjadi penghubung kami. Huhuuu.. hari-hari call, tapi rindu tetap tak hilang.

Mak thank you for who I am
Thank you for all the things I'm not
Forgive me for the words unsaid
For the times
I forgot.

Mak remember all my life
You showed me love,You sacrificed
Think of those young and early days
How I've changed
along the way.

And I know you believed
And I know you had dreams
And I'm sorry it took all this time to see
That I am where I am because of your truth
And I miss you,Yeah I miss you.

Mak forgive the times you cried
Forgive me for not making right
All of the storms I may have caused
And I've been wrong
Dry your eyes.

Mak I hope this makes you smile
I hope you're happy with my life
At peace with every choice I made
How I've changed
Along the way
'Couse I know you believed in all of my dreams
And I owe it all to you, Mak...


Take Note : Niat hati nak siapkan assmight malam ni, tapi tade idea. Huhuuu tadi pejam mata terbayang raut wajah mak, ayah dan adik-adik so rindu menerjah kalbu. Layan punya layan perasaan, akhirnya airmata kerinduan mengalir juga. Asmight langsung tak bergerak. Tangan lincah sign in blog dan meluahkan kerinduan hati dekat sini. iLOVEu mak, ayah dan adik-adik. 

InsyaAllah nanti 19/09/15 balik kampung sempena cuti mid sem dan Raya Haji.

2 ulasan:

  1. Rindu mak dan family ye,...titip doa banyak2 buat mereka.

    BalasPadam
  2. Perbanyakkan doa buat mereka

    BalasPadam