19 September 2015

Balik kampung | Cuti midsem yang ditunggu

Assalamualaikum..


Hati riang tak terkata.
Tak terungkap sebenarnya.
Menunggu masa dan detik untuk memulakan perjalanan.
Kalau diikutkan pada tiket
Masa : 9:30 Pm
Tarikh : 19/09/2015
Destinasi : Seremban ke Kuala Terengganu
Tapi awal pagi lagi dah bangun
Niat hati nak kemas balik, packing barang
Tapi bila bukak loker
Kepala otak terus blur
Barang apa yang nak dipacking
Apa yang nak dibawak balik ke kampung
Oichhhhh blur dah datanggg
Agak lama sebenarnya tadi termenung depan loker
Last sekali tutup loker bukak laptop.
Hahaaa bukak blog, bukak insta, bukak fb
Bukak juga WhatsApp dan wechat di telefon
Hampeh! terus burn kejap niat nak packing barang, kemas bilik
Dalam pada melayan segalam macam laman sosial
Hati tetap pada balik kampung
Kepala tetap duduk fikir, nak bawak balik apa
Barang dan dokument yang penting awal-awal lagi dah simpan
Bukan apa, bimbang nanti terlupa matilanakkkk -_-'
Dokument untuk cari tempat praktikal dah get ready nak dimasukkan dalam beg.
Harap tade dah yang tercicir.
Baju pulak yang jadi problom skrg.
Nak bawak balik ape?
Aritu mak ada pesan, bawak balik je barng2 yang dah tak pakai,
Nnt penghujung semester barang tade lah banyak sangat nak angkut.
Almaklumlah, dah nak mula praktikal semester depan
Jadi kenalah slow-slow kosongkan loker bermula skrg.
Heheee... baiklah mak. iLOVEu mak
Semoga percutian kami ni membahagiakan hati dan jiwa aku.
Nak cuti puas-puas. Nanti habis cuti dah sibuk dengan tugasan bengkel.
Banyak benda yang perlu disettle sebelum keluar praktikal nanti.
Assimength?
Opsss yang tu belakang kira ye. InsyaAllah nanti naik cuti aku settlekan.
Maaf, tak mampu nak bawak assmenght balik kampung.
Heheee beg dah full! Tak muat dah nak simpan segala bagai pendrive *alasan*
Apapun semoga perjalanan aku dipermudahkan. 
Petang nanti gerak dari Sepang ke Seremban.
Malam nanti baru gerak dari Seremban ke Kuala Terengganu.
Perjalanan ke Kuala Terengganu mengambil masa dalam 8 jam.
Hahaa, comfrem nanti masuk bus terus lena.
Semoga perjalanan panjang aku selamat dan dipermudahkanNya.

Sempat aku naikkan gambar tiket ni dalam instagram. Hehee saja je nak hebohkan perkhabaran gembira dari hati ni.Happy yang tak terkata nak balik kampung. Rasa tak sabar nak memulakan perjalanan. Krikkk.. krik.. krik...padahal barang-barang tak packing lagi ni. Hehee apapun doakan perjalanan pergi dan balik aku selamat dipermudahkan ye.

Hai blogger, jom follow kita dekat instagram. Kita sama-sama mengeratkan ukhwah dan menambah kenalan ye.Sama-sama kita berkongsi detik perjalanan hidup. Huhuuu insyaAllah nanti kita follow kamu semula ye.
Jom klik , klik , klik .

Take Note : Di kampung nnt maybe blog ni jarang terupdate kowt. Apapun jangan lupa terus singgah ke sini ye. InsyaAllah nanti naik cuti, kita akan blogwalking kamu semua. Salam Aidiladha buat semua umat Islam (=




Previous Post
Next Post

post written by:

17 ulasan:

  1. Semoga dipermudahkan segala urusan ... Dah balik kg nnt jgn lupa singgah blog akak ...

    BalasPadam
  2. semoga selamat sampai..")
    hapy holiday..:)

    BalasPadam
  3. wahhh tak sabar sabar ni nak balik ni kan hehehe. semoga CC selamat sampai ke rumah ye ... :D

    BalasPadam
  4. wahhh.. malam ni. selamat balik kampung ya...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #18. (^_^).

    Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/09/senarai-url-blog-18.html

    - Mia Liana -

    BalasPadam
  5. selamat bercuti.. :)

    Selamat berhujung minggu. Jemput singgah k..

    Entry terkini:
    1. "Aneh!! Sebiji telur ada 2 kuning telur.."
    2. "Aperture Squad Artwork"
    3. "1st GiveAway by Ciktaman"


    BalasPadam
  6. selamat bercuti di kg.. AHlam pn org ganu kiter jgk.. :)

    bw dr Senarai URL Blog #18 Mialiana

    BalasPadam
  7. http://madey09.blogspot.my/
    salam kenal blog ya....

    BalasPadam
  8. baru baca semua..semoga selamat ya..bawa la apa2 yg the most important tu ya dek..mudahkan jangan beratkan fikiran lagi balik kampung jumpa mak kan ada..

    BalasPadam
  9. dah follow Etuza blog kah dek..hehehe saya dah follow awak ya

    BalasPadam
  10. Selamat bercuti...

    singgah dari Senarai URL BLog #18 Mia Liana

    BalasPadam
  11. Selamat bercuti.....
    Kembali tinggal jejak .....tq bw blog kite....

    BalasPadam
  12. Bila baca entry ni teringat plak time balajaq kat arau, gitu le rasanya. rindu plak , baru abis prktikal a few months ago.

    bila bw sini yana rasa dah jumpa blogger tganu!
    kita gang!
    moga dipermudah semuanya :D

    BalasPadam
  13. Best nyee dah cutiii... selamat bercuti n selamat hari raya aidiladha!

    done follow.

    :)

    BalasPadam
  14. Tentu Ms. Kejupenyet dah tiba kampung..
    So Selamat Hari Raya Aidiladha diucapkan & Selamat Bercuti.. ;-)

    BalasPadam