Nor Ain Rusli
Nor Ain Rusli

Kisah Ragam Customer

Customer: sis...harga ni berapa?
Seller : RM58 Dik..postage rm8
Customer: Ala...bagi la free postage..genapkan rm 50 ke..kan senang..susah bank tak terima duit kecik..
Customer: sis...harga ni berapa..kalau COD boleh tak
Seller : rm 58 dik..kalau COD sis cas rm 5...
Customer : alah sis tak cas COD tak boleh ke??

Sekarang...cuba tukar situasi...

Boss: gaji awak berapa setiap bulan?
Pekerja : RM1200 basic..ot.bulan Ni rm988.50
Boss: OT Rm988.50? boleh TAK kalau saya bayar rm980..genapkan..senang kira...
Pekerja: mana boleh macam nak mati kerja.. gila punya bos

Dapat?

Mereka berniaga @ cari rezeki @ cari duit...bukan buat khidmat masyarakat...
keuntungan itulah gaji mereka๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Jangan minta harga ahli @ harga kos @ diskaun...kecuali seller tu sendiri bg OFFER

๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญSELALU KENA MCM NI DGN CUSTOMER
๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ๐Ÿ˜Œ


3 ulasan

  1. Setuju.. Customer, kalau taknak beli online, sila lah beli di kedai sedia ada. Sama jugak, kena keluar duit minyak, drive, malah kalau jauh sikit, mungkin kena tol. Jadi kdg2 cuba lah faham seller ni bukan suka2 nak caj postage dan cod tu..

    BalasPadam
  2. biasa la tu.. ragam customer.. paling sakit hati kita dituduh menipu harga..

    BalasPadam
  3. lumrah manusia. selagi tak terkena kat diri sendiri, selagi itulah mereka tak sedar.

    BalasPadam