09 Jun 2016

RESEPI Jeli Kelapa




Bahan-Bahan:

  • 10g Serbuk Agar-Agar/Jelly
  • 1.5 liter Air
  • 300g Gula
  • 1.5liter Air Kelapa Muda
  • Secubit Garam
  • 3 helai Daun Pandan – simpul
  • Isi Kelapa Muda yg di parut kasar


Cara Membuat:

1. Masak serbuk jelly, gula & air sehingga larut.

2. Masukkan air kelapa, garam, daun pandan & didihkan semula.

3. Masukkan isi kelapa & padamkan api.

4. Tuangkan jelly ke dalam bekas-bekas kecil & biarkan sejuk.

5. Masukkan ke dalam peti sejuk sebelum di hidangkan.

Take Note : Jeli kelapa ni sedap dimakan ketika sejuk. Sejuk je tade lah sampai beku tau.




2 ulasan:

  1. teringin nak buat..n makan puas²..
    tQ sharing resepi...

    BalasPadam
  2. salam ramadhan...

    jom join GA..

    http://ayubarbydol.blogspot.my/2016/06/first-giveaway-ramadhan-2016-by-ayu.html

    BalasPadam