26 Jun 2016

Tips kekalkan bau perfume



Nak bau perfume kekal lama?

Boring kan kalau bau minyak wangi tu kejap je hilang?
Siapa kata korang kena beli minyak wangi mahal2 baru bau tu kekal? Ada je cara simple korang boleh buat supaya bau wangi tu tahan lama sikit.


Hehe so here's how. 
1. Simpan minyak wangi tu kat tempat yang sejuk. Jgn letak dlm peti sejuk pulak. Tempat yg tak kena direct sunlight pun dah cukup. 

2. Bau lagi melekat lama kalau korang spray pada kulit lembap, so spray wangian tu pada nadi, di tangan atau leher. 

3. Lepas dah spray, biarkan wangian tu. Jangan gosokkan wangian dgn pergelangan tangan sebab tula kebiasaannya yg kita buat betul tak? 

4. Kalau bau wangian tu agak lembut, spray pada luar pergelangan dan bukannya dalam. 

5. Untuk bauan yang lebih lembut buat rambut juga pakaian, semburkan minyak wangi di udara terlebih dahulu, kemudian berjalan melaluinya. Dgn cara ni, bau tak akan tertumpu pada satu bahagian saja! 


Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

3 ulasan:

  1. tips berguna. terima kasih.

    BalasPadam
  2. Terima kasih sudi kongsi tips ni. Boleh lah Anis try nanti :)

    BalasPadam
  3. kena amalkan nie, lps nie sentiasa wangi la jawabnya :)

    BalasPadam