05 Jun 2018

Uniknya Seorang Perempuan


PEREMPUAN

Orang perempuan memang kadangnya suka cari pasal.

Lebih-lebih lagi kalau orang yang dia sayang tak text dia berhari-hari, mula lah fikir bukan bukan. Cakap faham, tapi tak faham-faham juga. Dia kata "Aku okay" tapi sebenarnya tak okay. haha


Perempuan kalau dia sakit hati walau kesalahan tu datang dari dia sendiri contohnya stalk ex pasangan dia.. Stalk Instagram siapa yg pasangan dia follow.. kan cari pasal tu?

Kadang tu sanggup berperap dalam bilik tak buat kerja sebab semata-mata nak cari 'tahu' pasal pasangannya.


Lepas tu bila pasangan dia text, mood dah lain.. mulalah membebel marah itu ini, tu yang kadang lelaki jadi pelik ''eh kenapa ni tiba-tiba je nak marah?'' Bila lelaki tanya kenapa? dia cakap takde pape pula. haha


Dan lepas tu berlaku la salah faham. Si perempuan ni pula konon-konon sakit hati tak boleh nak buat kerja la apa la, menangis tak pasal-pasal la, rasa demam la.

Padahal perempuan tu sendiri yang cari pasal dan cari gaduh, fikir negatif semua. betul tak?


Kepada lelaki,

Kau sabar je la.. Dia sayang kau sebenarnya..


.

apa yg keluar dari mulut makhluk yg bernama perempuan sebenarnya xselari dgn apa yg ada dlm hatinya.


kalau boleh si perempuan nak lelaki faham perasaan mereka tanpa mereka memberitahu or menyatakannya. alahaiii cik kak, cemana lelaki nak tahu kalau kita x cakap? bukan ada tertampal kat dahi pun 


sebenarnya perempuan perlukan perhatian even cara "penyampaian" kita tu x kena gaya n cara. tau kenapa? silap2 hari bulan lelaki boleh bosan n annoying dgn sikap kita.


nak mengada boleh, nak memanja boleh, nak merajuk pun boleh...tapi biarlah kena waktu serta tempatnya.


hehe...kekadang perempuan xleh nak control emosi depa. seriously saya pun kadangkala begitu jugak.


dear wanita sekalian,


sama2 kita muhasabah diri n perbaiki diri kita sendiri dlm usaha nak bersikap matang supaya selari dgn usia kita nanti.

Take note : Seorang sahabat layangkan kata kata diatas kepada saya. Rasa tertarik dengan kata kata tersebut. Saya coretkan disini sebagai tatapan dilain hari.

Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

3 ulasan:

  1. emosi perempuan paling hebat time period. macam roller coaster hhahaha

    BalasPadam
  2. Emosi tak menentu kadang tu. Sabao jelah

    BalasPadam
  3. ha ha ha betul betul betul.
    kena btg idung aida sendiri :)
    mengaku sgt lah.

    BalasPadam