24 November 2016

Suatu Pagi Yang Sibuk


Okies awal pagi arini aku update blog.. mesti pelik kan.. aku ni tak kerja ke.. laju sangat ke wifi dekat opis time mcm gini.. alah tak payah nak pelik sangat lah.. aku tak masuk kerja pun lagi pagi ni... kuikuikuiii eh dah kenapa? Pistttt jangan ingat aku ponteng tau.. tak baik tuduh tuduh.. hahaaaa *merapu*

Sebenarnya sekarang ni aku ada dalam Bank Simpanan Nasional cawangan Kuala Terengganu... wahhh rajin pulak aku berkampung dalam bank dipagi hari nan indah ni.. kan.. biasalah demi tanggungjawab ioll.. wah gituuu sejak bila aku ni jadi insan yang bertanggungjawab sangat eh.. winkkk winkkk blinkkkk!

Alkisahnya pagi ni aku tergerak hati nak pergi pejabat TM caeangan Kuala Terengganu. Sebenarnya niat tu dah lana ada tapi masa dan situasi yang tak mengizinkan. Jadi untuk pagi nan indah ni, aku paksa jugak diri. Awal pagi semangat aku gerak dari rumah. Sampai bandar Terengganu, tak jumpa plak cari bangunan TM. Alamakkk sesat beb. Hihiii..

Aku pusing pusing dalam bandar hinggalah akhirnya sampai depan BSN. Aku nampak penunggu macam tak ramai je. Macam tak de sambutan je dekat BSN cawangan Kuaka Terengganu ni. Jadi aku ambik keputusan untuk singgah dan buat pertukaran card BSN yang baru. Okiessss andaian aku meleset. BSN yang dijanga buka pukul 8.30 pagi rupa rupabya buka jam 9.00 pagi. Hampir sejam lebih kot aku tunggu depan BSN tu. Semakin lama semakin ramai penunggu yang join aku. Fuhhhh tetiba rasa macam menyesal plak.. nanti mesti proses tu lambat kan.. tapi alang alang dah tunggu so teruskan saja..

Yeyehhh akhirnya pinru BSN dibuka. Perhhh para penunggu terus serbu kaunter pertukaran card baru. Okies mmg ramai.. agak ramai.. dan sangat ramai... mula mula berebut si penunggu depan kaunter... aku? hahaaa masih relek beratur belakang pakcik mana entah.. last2 aku dengar akak kaunter tu cakap.. silalah beratur.. saya ambil ic yang bahagian beratur je.. yg tepi ni saya tak nak ambik.. hahaaa ambikaw padam muka.. maka satu demi satu terlepas dgn borang dan angka giliran. Sampai turn aku.. okiesss no 31.. matilanakkk nak tunggu sorang demi sorang... tapi takpe demi cemard baru.. yang orang warwarkan katanya lagi cantik dari card lama.. aku rela menunggu.. walaupun penantian satu penyeksaan. Cewahhh gitu...

Okies aku masih menanti hingga saat ni. Harap urusan BSN ni siap secepat mingkin. Aku plan lepas ni nak pergi TM. Nak settlekan urusan TM pulak. Lepas tu kalau sempat aku nak ke CIMB. Nak settkejan urusan pertukaran card CIMB pulak. Lepas tu, kalau sempat lagi aku nak pegi Maybank pylan. Nak buka akaun untuk Maybank pulakkk.. wahg banyak kan aku punya plan pagi ni. Hahaaa harap sempat masuk kerja petang ni. Okbye.

3 ulasan:

  1. singgah pagi khamis
    hari ini x dan nak baca lagi bz
    nanti anum singgah ya

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah eyda dh tukar smua kad.. tp itu pun sebab dh tak boleh nk guna.. hehehe...so terpaksa tukar...

    BalasPadam
  3. wahhh.. laju tukar, Unni masih lagi xda masa nka tukar

    BalasPadam