25 November 2015

Cerita semalam | 25 Nov 2015

Assalamualaikum...

Selamat pagi.. hari ni dah rabu.. oich sekejapnya masa berlalu.. malam ni kelas bi.. eh, dah fikir pasal malam ke.. padahal pagi masih muda.. hahaaa

Arini aku tak pasti apa yang bakal dilakukan dalam kelas.. entah.. sama ada melepak.. mereput.. kerepot atau bla bla bla blaaa.. tapi aku harap adalah sesuatu yang bermanfaat buat kami semua.. janganlah jadi macam pagi semalam.. dari pagi sampai tengah hari lecture langsung tak masuk.. sakit pulak rasa hati.. ishhhh, nak marah kan lecture.. taknak marah kan hati pulak yang sakit.. bukan apa.. kebosanan dalam kelas.. dah lah tade kerja yang ditinggalkan untuk kami.. mcm tugasan ke.. kuiz ke.. nota ke .. alah apa-apa je lah janji jangan tinggalkan kami dalam kelas terkontang kanting..

Pagi ni aku nak share sikit.. aku dah dapat tawaran untuk tempat latihan industri.. alhamdulillah, yang terbaru ni aku dapat dua tawaran dari tempat yang berbeza.. kalau sebelum ni aku ada bagitahu.. aku dapat tawaran disekitar Bukit Beruntung, Rawang.. kan.. untuk kali ni aku dapat di Seremban, Negeri sembilan.. dan lagi satu di Dungun, Terengganu.. Kedua-dua tempat ni ada menyediakan asrama.. tapi hanya yang Seremban tu sahaja ada diperuntukkan elaun.. hurmmm yang Dungun tu tade elaun.. padahal port tu dah cantikkk.. dah dekat dengan rumah aku tu.. alahaiii.. tapi tak pe.. sekarang ni aku masih menunggu dua lagi tawaran.. semoga aku berjaya dapatnya.. heheee satu di Balai Berita Ajil, Hulu Terengganu dan satu lagi di Kilang Sawit Sungai Tong, Setiu, Terengganu. . aku harap aku dapat salah satu diantara yang itu.. Perhhh kalau aku dapat memang gempak mak bapakkkk.. hahaaa.. bukan apa.. sebab yang Balai berita dan Kilang Sawit tu memang tempat yang sesuai untuk aku mempelajari sesuatu yang baru.. banyak kerja yang berkaitan dengan bidang aku dekat situ.. almaklumlah aku kang bidang elektrikal.. cous chargeman A1... huhuu

Aku dah malas merapu panjang.. jam pun dah dekat pukul tujuh pagi... nanti kan syok bertypinggg.. aku tertinggal plak masa utk pegi kelas.. apapun doa kan semoga segala urusan aku dipermudahkan ye.. heheee.. wassalam..
Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

9 ulasan:

  1. semoga dapat buat pilihan terbaik tau..hihihi :)

    BalasPadam
  2. semoga mendapat yang terbaik..Aamiiin!

    BalasPadam
  3. moga dpt twrn yg lbh baik ya..adik yui pun dok apply juga..dpt mana xsure

    BalasPadam
  4. Semoga dpt tempt yg terbaik :)

    BalasPadam
  5. Semoga dapat apa yg diidamkan, Insya Allah.... :D

    BalasPadam
  6. Macam adik Wardah je.. tapi dye tgah tunggu tawaran lagi tempat praktikal tuu

    BalasPadam
  7. wah... byknya apply tpt praktikal sis... apa pun all the best sis

    BalasPadam
  8. wah! tahniah.....
    do ur best ya!
    ^_^

    BalasPadam