07 November 2015

Cuti berblogging seminggu | 7 Nov 2015

Assalamualaikum



Selamat pagi dunia. Rasa excited semacam je arini. Hahaa almaklumlah cti dah pun bermula. Apa lagi balik kg lah bro. Buat apa mereput dekat hostel selama seminggu. Yeyehhh balik kg. Hohohooo balikk kg.

Aku dapat cuti seminggu untuk mencari tempat bagi latihan industri. Kebetulan pulak IKT *Institut Kemahiran Tinggi* pun bagi cuti sempena Deepavali, tapi cuti empat hari saja. Itu pun cuti berganti tau. Abaikan cuti Deepavali tu. Yang penting aku ada kebenaran untuk bercuti selama seminggu.

Malam tadi aku dah semangat packing barang. Blurr sebenarnya nak packing apa. Hahaa dah sebulan lebih kowt tak balik. Aku sempat on call dengan mak kesayangan malam tadi. Saja tanya khabar sambil mengadu tak tahu nak packing apa utk bawak balik kg. Hahaaa. mak cakap bawak balik semua barang-bayang yang dah tak nak digunakan. Yalah, aku kan dah nak keluar praktikal so angkutlah dulu barang tu sikit-sikit. nanti dah habis semester tade lah banyak sangat barang yang nak dibawak balik. Okay, mak aku memang bijak pandai. Betul apa yang dikatakan tu. Tapi masalahnya, jenis aku ni kalau balik kampung tak suka bawak barang banyak-banyak. Malas nak semakkan bus. Hehee.. ikut hati ni nak saja balik berlenggang je. Freedom je taw. Tapi tak boleh laa brooo. Mak dah bagi cadangan dan nasihat tu, jadi ikutkan sajalah.

Pagi ni kau sempat lagi naikkan satu entri sebelum gerak ke KTM Nilai dan seterusnya ke Terminal One, Seremban. Perjalanan aku hari ni memakam masa yang aku sendiri tak pasti. Mungkin dalam masa 5 ja, kowt. Kenapa 5 jam bukan 8 jam? Sebabnya untuk kali ni aku singgah ke Kuantan terlebih dahulu sebelum gerak ke Kuala Terengganu. InsyaAllah, kalau diizinkanNya, petang ni aku sampai ke Kuantan. Jumpa kawan-kawan lama kejap, lepak-lepak bertanya khabar dulu, jimba-jimba sikit malam ni, esok petang gerak balik Kuala Terengganu. Lepaskan rindu dekat keluarga tercinta pulak. Plan aku, alang-alang dah cuti lama so bolehlah singgah jumpa kekawan lama dulu. Nanti dah start praktikal mesti dah sibuk. mesti dah tak dapat nak jumpa diaorang.

Apapun, aku harap perjalanan aku dipermudahkan. Semoga aku selamat pergi Kuantan, balik ke Kuala Terengganu dan datang semula ke Sepang ni. Syok sangat aku berceloteh dekat sini. Tengok jam dah dekat 6 setengah pagi. Better aku bersiap-siap, takot nanti lamabt dapat bus dari Sepang untuk ke KTM Nilai. Apapun, doakan perjalanan dan urusan aku dipermudahkan ye.

Oichhh lupa nak infom. Disebabkan aku bercuti seminggu maka dengan ini blogbabyshambles pun akan turut bercuti selama seminggu. Hehee, biasalah di kampung nak luangkan masa bersama keluarga. Kalau boleh tak nak ada gajet yang mengganggu masa-masa keemasan aku bersama keluarga. Tapi apapun, tengoklah nanti macam mana. Kalau rasa rindi nak berblogging mungkin aku bukak kejap kowt untuk hilangkan rasa rindu tu. Cewahhhhh

Untuk sebarang urusan, sila contact di



Previous Post
Next Post

post written by:

8 ulasan:

  1. Blog akak ditutup selama seminggu, ok semoga dipermudahkan, selamat pergi dan selamat pulang :-)

    BalasPadam
  2. selamat bercuti ^^ moga selamat semua nya

    BalasPadam
  3. selamat bercuti ye, smoga selamat jugak pergi & balik :)

    BalasPadam
  4. selamat bercuti dgn gembira.

    BalasPadam
  5. Tag; jom join ...
    http://jombercontest.blogspot.my/2015/11/segmen-carik-bloglist-blog-encik-kidal.html

    BalasPadam
  6. Selamat bercuti. Moga dapat tempat parktikal yang bagus =)

    BalasPadam
  7. selamat bercuti dengan hati yang riang ;)

    BalasPadam