13 September 2017

Hilangkan Bintik Hitam di Hidung dengan Menggunakan Berus gigi


Mesti korang penah hadapi situasi macam ni, bila mana bangun pagi, siap siap cuci muka dan nak oleskan sapuan bedak, makeup tetiba bila tengok cermin ternampak bintik bintik hitam di hidung.

"stress kan..eeeww...dah cuci muka dgn guna pelbagai pencuci muka pun X berkesan, puas dah tonyoh3 dgn jari hampir setiap hari cuci muka blh katakn tp bintik2 hitam still nampak"..

Meh tengok cara cara tradisional untuk menghilangkn bintik hitam di muka.
Hanya menggunakn berus gigi. Seelok berus gigi yang baru dan tidak digunakan lagi. Antara bahan bahan lain yan diperlukan termasuklah :

~ 1 sudu teh ubat gigi
~ 1 sudu teh serbuk penaik
~ Air suam secukupnya
~ Tuala/towel yg bersih

Cara-caranya.

1. Cuci wajah anda terlebih dahulu hingga bersih.

2.cAmbil tuala kecik & celup ke dalam air suam,kemudian usap tuala tersebut pada kawasan berbintik hitam tadi.. bertujuan utk membuka pori serta mencegah bakteria dari tangan dan kuku masuk ke liang pori.


3. Sediakn 1 bekas dan campur ubat gigi, serbuk penaik dan air ke dalam bekas tersebut. kemudian kacau hingga rata.

4. Sapu campuran ubat gigi tadi di bahagian hidung yg berbintik hitam, gosok dgn berus gigi selama beberapa minit.

5. Selepas gosok korang biarkan 1 hingga 2 minit sebelum cuci muka korang dgn air suam

6.  Selamat mencuba.




Previous Post
Next Post

post written by:

Kurus dengan mudah dan sihat. 

Agent Sah Medina Desire. 

6 ulasan:

  1. Wah..Menarik..Bleh cuba nih..huhu

    BalasPadam
  2. okay... tenkiu info. Malam ni nak cuba buat pada hubby

    BalasPadam
  3. Wow tak pernah lagi cuba ni. Tq atas info ni

    BalasPadam
  4. Hello, hope boleh follow balik untuk lihat produk ekzema.Kalau boleh share kepada mereka yang ada masalah Ekzema. TQ.

    https://tipsrawateczema.blogspot.my/

    BalasPadam